Leerhuisavonden en films in de Kapel

De werkgroep Vorming en Toerusting van de Hervormde Kapel Wierden organiseert dit seizoen een paar leerhuisavonden, waar wij ook van harte welkom zijn. Wij zijn als V&T van de GK Wierden blij dat we dit mogen doorgeven middels ons kerkblad en website.

De eerste avond over Jezus in de Koran is inmiddels voorbij, maar er volgen nog avonden over ‘De verschillende culturele uitingsvormen van de Islam’ op maandag 11 november, over ‘Een beter Milieu’ op donderdag 23 januari, en over ‘Euthanasie en palliatieve sedatie’ op donderdag 16 april.

Ook gaan ze twee films vertonen met de mogelijkheid om er over door te praten. Op donderdag 21 november ‘Des Hommes en des dieux’ en op dinsdag 10 maart ‘The Lady in the Van’.

Als de datum dichterbij komt, plaatsen we een stukje in ons kerkblad om U uit te nodigen. De eerstkomende avond is:

Een haat zaaiende cultuur of een haat zaaiende godsdienst?

Enis Odaci, geboren in Turkije en moslim, spreekt over dit thema.

Odaci werkte na zijn studie als verkeersdeskundige. De aanslag op de Twintowers veranderde zijn leven. Hij ontdekte de vele culturele uitingsvormen van de Islam. De theologische basis van de Islam moet volgens Odaci daar niet mee verward worden. De ervaren en boeiende spreker heeft veel gepubliceerd over diverse aspecten van de Islam en de multiculturele samenleving. Hij is partner bij ‘Koetsveld en Odaci’, een stichting die probeert de interreligieuze dialoog vorm te geven. Hij analyseert misstanden en blinde vlekken in de samenleving via columns, interviews en essays. Hij noemt zichzelf een liberale Moslim. Hij richtte de stichting ‘Humanislam’ op. Kern is voor hem het humanisme in de Islam, waarin de mens het begin, middel- en eindpunt is.

Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen en voor discussie.

Maandag 11 november 2019, 20.00 uur, ‘de Kapel’, Dahliastraat 4, Wierden. Kosten: een vrijwillige bijdrage.