Terug naar Kennismaken

Lid worden

Waarom lid worden?
Wat de kerk uniek maakt is dat de kerk een plek is waar tegelijk de verbinding onderling tussen mensen, en de verbinding met God centraal staan.  Gemeenteleden zetten zich samen in voor het reilen en zeilen van de gemeente. Een hoger doel van de gemeente is om te werken aan een betere wereld. Mensen die naar elkaar omzien en lief en leed delen. Mensen die geld en steun geven aan een medemens in nood. Mensen die oog hebben voor de wereld als leefomgeving en schepping van God.
Wat is lid worden?
Door lid te worden van de kerk geef je aan dat je met de mensen van de kerk je geloof wilt delen. De leden van de gemeente ontmoeten elkaar. Zij houden elkaar op de hoogte van hoogte- en dieptepunten van hun levens. En de gemeente houdt haar leden op de hoogte van diverse activiteiten.
Hoe kun je lid worden?
Lid worden doe je door je in te schrijven in het ledenregister van de kerkelijke gemeente waarmee je je verbonden voelt. Dat kan de kerk zijn waar je komt, of waar je in de buurt woont. De kerkelijke gemeente is het best bereikbaar via de predikant of de scriba (secretaris), of het kerkelijk bureau. Als je nog niet eerder lid bent geweest van een kerk kun je de vraag krijgen of je je wilt laten dopen.

Wat kost het om lid te worden?
Als lid ben je vrij om te bepalen hoeveel je wilt en kunt bijdragen. Zowel letterlijk als figuurlijk, want je kunt natuurlijk behalve in geld ook in (vrijwillige) tijd bijdragen.
Meer informatie?
Wil je nog eens met iemand verder praten over je interesse in geloof en kerk? Dat is altijd mogelijk! Je kunt hiervoor contact opnemen met de predikant.